Fiberindhold i hjemmebagt brød

Dette forsøg er en del af undervisningsforløbet: Kroppen og kosten.

Introduktion

I dette forsøg skal du bage dit eget brød, der indeholder fibre. Dit fordøjelsessystem virker mere effektivt, når det får tilført kostfibre, fordi det får maden til at arbejde hurtigere gennem systemet. På den måde undgår du bl.a. at få forstoppelse. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 25-35 gram fibre om dagen. Ved at se på alle fiberholdige ingredienser i brødet er det muligt at beregne fiberindholdet. Fiberindholdet kan aflæses på hver ingrediens, men kan også slås op på Danmarks officielle fødevaredatabank: https://frida.fooddata.dk/.

Læringsmål

At bestemme fiberindholdet i et hjemmebagt brød og at sammenligne resultatet med fiberindholdet i forskellige madvarer.

Forsøgsvejledning

Hele forsøgsvejledningen kan læses her:
Forsøgsvejledning: Fiberindhold (lærer).

Forsøgsvejledning: Fiberindhold (elev).